• Весна Станковић

Спортиста генерације Основне школе „Свети владика Николај“ у Брадарцу је Стефан Аранђић, ученик одељења 8-1. Стефан је рођен 11.06.2008. године, живи у Дрмну и одличан је ученик.

Стефан истиче да је још од малих ногу био оно дете које је стално у покрету. Kућа је била његов полигон, а двориште и улица његово спортско царство. Његова мама и данас прича о његовом чувеном салту са комоде на кревет који му је био део јутарње рутине. Школа је Стефану отворила врата за многе друге спортове, те се опробао у свему за шта је постојало могућности и реквизита. Иако може да се каже да нема тог спорта који му је баш лоше ишао, ипак му је лопта најближа. Са шест година, Стефанови родитељи су проценили да je талентован за фудбал, па су га одвели у пожаревачки клуб „Пресинг” где и данас тренира. Резултат тога је био и више него добар, преко 80 освојених медаља на разним фудбалским турнирима широм Србије.

Иако се може рећи да је Стефану фудбалска лопта у срцу, прошле године се опробао у потпуно новој грани спорта, а то је реални аикидо. Kлуб „Kњаз Милош” у Пожаревцу га је научио првим корацима ове борилачке вештине, а наставља да усавршава њене технике и напредује.

Поред ове две дисциплине које Стефан озбиљно тренира, учествовао је на разним школским такмичењима и био веома успешан на њима. У слободно време наставља да испитује своје моторичке границе, игра стони тенис, скијам, са другарима се често надмеће у кошарци… Такође, наставио је породичну традицију поштовања културног наслеђа свог народа, те игра фолклор, који се не разликује пуно од других спортова јер захтева и координацију и напор. Стефан истиче да ће наставити и даље да унапређује себе и своје физичке способности и да сакупља спортске награде и признања.