• Весна Станковић

САВИНДАНСКА ЧЕСТИТКА ДИРЕКТОРА ОШ „СВЕТИ ВЛАДИКА НИКОЛАЈ“

Виртуелна Светосавска академија

https://fb.watch/3h1d9wlwJC/

Поштоване колегинице и колеге, драга децо, родитељи и пријатељи,

На овај начин желим да свима нама честитам највећи празник српског образовања, школску славу Светог Саву.

Величина човека није у њему самом већ у оном што оставља иза себе и на тај начин остварује циљ да постане бесмртан. Један од таквих је Растко Немањић познатији као Свети Сава. Његова дела су од непроцењиве важности, која годинама не бледе већ постају све сјајнија и значајнија и самим тим осветљавају путеве свим генерацијама после њега и после нас. 

Најбољи начин да предвидимо будућност нас самих и наше деце јесте да следимо учења духовног и интелектуалног градитеља цркве, државе и просвете у Срба, који је још пре осам векова поставио темеље свега српског на овим просторима а и шире.

У овом тешком тренутку, када се читаво човечанство бори за опстанак од ненадане пошасти, само знање и солидарност међу нама, учењем кроз његова дела, може нас одржати на путу развоја и просперитета. Свети Сава нам даје снагу да истрајемо у садашњости и будемо племенитији и образованији у будућности.

Честитам нам још једном славу Светог Саву и желим да се наредне године окупимо као ранијих година и на уобичајен начин поздравимо знање и способност наших ученика, радујући се њиховим осмесима и делима. 

Директор школе, Дејан Животић