• Весна Станковић

Пригодним уметничким програмом и доделом захвалница и награда ученицима који су током ове школске године остварили запажене резултате на такмичењима на свим нивоима, као и њиховим менторима, прослављен је дан наше школе.

Директор Михајло Тошић је истакао да је Дан школе погодна прилика да се подсетимо свега онога што је реализовано у периоду за нама. „Ово је прилика да се похвалимо успесима, али и најсрдачније захвалимо на сарадњи и безрезервној подршци Граду Ппожаревцу, који се увек труди да са нама негује партнерски и покровитељски однос. Такође, захваљујемо се и свим нашим пријатељима и сарадницима који заједничким напорима, добром вољом и огромном количином енергије доприносе непрестаном развоју и напретку школе и омогућавају да она буде безбедно, подстицајно и савремено окружење за све нас који у школском животу учествујемо, истакао је директор. „Ово је прилика да се похвалимо успесима, али и најсрдачније захвалимо на сарадњи и безрезервној подршци Граду Ппожаревцу, који се увек труди да са нама негује партнерски и покровитељски однос. Такође, захваљујемо се и свим нашим пријатељима и сарадницима који заједничким напорима, добром вољом и огромном количином енергије доприносе непрестаном развоју и напретку школе и омогућавају да она буде безбедно, подстицајно и савремено окружење за све нас који у школском животу учествујемо, истакао је директор.

Градоначелник Пожаревца Саша Павловић је подсетио да је школа „Свети владика Николај“ у прошлој деценији променила име, али како је рекао, оно што је остало исто јесте изузетан наставни кадар који је изнедрио генерације сјајних ученика.

На свечаности поводом Дана школе, директор Михајло Тошић уручио је захвалнице за успешну сарадњу Граду Пожаревцу и Месној заједници Брадарац.

За остварене резултате на републичким такмичењима награђени су: Анастасија Костић, Нађа Лилић, Анђела Максић, Александра Пајовић и Вељко Миловановић. Похвалнице ученицима за резултате које су постигли на такмичењима додељене су: Хелени Петровић, Милици Гавриловић, Стефану Богосављевићу, Андрији Ђорђевићу, Јовани Степановић,  Теодори Станисављевић, Сари Миљковић, Николи Рајићу, Андрији Благојевићу, Матеји Јанковићу, Лазару Јочићу, Лазару Нешићу, Јовану Станковићу, Андрији Ђорђевићу, Вукашину Митровићу, Лазару Ранковићу, Ивану Ивановићу, Филипу Јовановићу, Богдану Јовановићу, Александру Милановићу, Кристини Грујичић, Матији Илићу, Тамари Обрадовић, Емилији Гарвриловић и Стефану Митићу.

Овом приликом расписан је и наградни ликовни и литерарни конкурс. Награђени су: Андрија Ристић, Јована Лепић, Наталија Пајовић, (литерарни – млађи узраст), Теодора Марковић, Лука Стокић, Александра Пајовић (старији узраст); Сара Милановић, Дуња Рајчић, Софија Николић (ликовни – млађи узраст), Кристина Грујичић, Милица Богдановић, Николина Михајловић (старији узраст).

На свечаности у Брадарцу награђени су и наставници за остварене резултате на такмичењима. Захвалнице су уручене: Весни Станковић, Марији Кујовић, Маји Ђурић, Немањи Станојчићу, Данијели Филиповић, Сузани Милошевић Ракић, Петру Марковићу, Љиљани Шпики, Катарини Илић, Лидији Андрејевић и Мирку Михајловићу.

Међу награђенима су и они који ове године прослављају јубиларну годишњицу. Школа је овим поводом наградила запослене за 10, 20 и 30 година радног стажа и то: Лозицу Лукић, Немању Станојчића, Оливеру Симић, Михајла Тошића за 10, Ану Палић, Данијелу Аритоновић Марковић за 20, Драгану Томић за 30 година рада.