• Весна Станковић

Александра Пајовић је ученица  ОШ „Свети владика Николај“ у Кличевцу. У току осмогодишњег школовања учествовала је на такмичењима из историје, српског и италијанског језика као и на многобројним литерарним и ликовним конкурсима на којима је освајала похвале и награде. У осмом разреду такмичила се у знању из историје и освојила је 2. место на Општинском такмичењу и 3. место на Окружном такмичењу. Успешно је представљала нашу школу и на републичком такмичењу које је одржано у Пироту. Носилац је Вукове дипломе и дипломе Доситеј Обрадовић.

Поред учешћа на такмичењима, Александра се редовно укључивала у све школске акције. Иницијатор је хуманитарне приредбе ,,За Кристинину победу“. Нашу школу представљала је на ликовној и литерарној колонији у организацији Српско-грчког пријатељства ,,Риста Колоњас“ где су њени радови награђени,  1. местом на ликовном и 3. местом на литетрарном конкурсу. Учествовала је на Светосавској академији у Пожаревцу. Александра пише поезију и учествује на многим школским конкурсима у Србији. У оквиру пројекта ,,Моја Србија“  у организацији Психолошког центра у Костолцу, Александра је добитница специјалне награде за најлепши патриотски стих на тему ,,Где је ћирилица, ту су наши корени“. Упоредо са одличним успехом, Александра се истицала и по примерном владању. Веома је одговорна, тачна у извршавању редовних школских обавеза  и са задовољством прихвата нове задатке и изазове. Веома је скромна и ненаметљива у друштву, красе је хуманост и толеранција.  

Са гледишта предметног наставника, Александра је прави пример једног одговорног ученика који јасно иде ка свом циљу и израста у једну предивну личност.

Предметни наставник, Марија Андрејић